T'INTERESSA

Cita previa
Donación de Sangre

CERTIFICAT

 

ESPAI SEGUR

                                                                                   

Matronatación

 

 

Durant el mes de juliol i la primera quinzena d'agost, s'ha dut a terme el projecte de Matronatació per a gestants, organitzat pel Centre de Salut de Vinaròs i desenvolupat per la matrona del centre, Cristina Ferrando.

 

 

La pràctica d'exercici físic adaptat a l'embaràs durant la gestació proporciona una sèrie de beneficis significatius tant per a la salut de les gestants com per als futurs nounats. Nombrosos estudis demostren que l'exercici físic durant aquest període contribueix al control del pes matern, disminueix el risc de malalties com la diabetis i hipertensió, augmenta el benestar psicològic i redueix la incidència de cesàries i parts instrumentats.

 

El mig aquàtic es presenta com a ideal per a les gestants, ja que la flotació i la ingravitació que ofereix l'aigua afavoreixen la llibertat de moviments, mentre que la seua pressió ajuda a reduir el risc de lesions tant per a la mare com per al bebé.

 

 

Considerant aquests beneficis, juntament amb el clima i la logística disponibles, les sessions de Matronatació s'han dut a terme els dimarts al matí a la platja del Fortí de Vinaròs. Aquestes sessions constaven d'exercicis aeròbics de nivell moderat amb una duració de 60 minuts, enfocats en els grups musculars rellevants per al part, així com en la millora de la flexibilitat, força i resistència. En finalitzar l'activitat aquàtica, es destinaven 30 minuts a exercicis de respiració i enfortiment del sòl pelvià.

 

Aquesta activitat, en la qual van participar gestants en un rang de 28 a 41 setmanes de gestació sense contraindicacions per a la seua pràctica (avaluades per les matrones en les seues consultes), va ser oferida de manera gratuïta.

 

El projecte ha sigut altament valorat i en ell ha prevalgut la promoció de la salut i el benestar físic i mental de les gestants.

 

 

 

15.08.2023

 

 

 

Reunió AP

 

Els equips assistencials d'Atenció Primària del Departament de Salut de Vinaròs han assistit a la reunió del Pla d'Acció convocada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i que ha estat presidida pel conseller Miguel Mínguez i la comissionada per a l'Atenció Primària, Mª José Lloria.
 
Aquest departament compta amb una xarxa de 7 centres de salut, 1 Centre de Salut Ingegrat i 30 consultoris auxiliars.

PREMI COPE CASTELLO

El Departament de Vinaròs rep el premi 2022 Cope Castelló a la Sanitat de la mà de la Universitat Cardenal Herrera pel seu compromís amb l'assistència a la dona i la incorporació de nous protocols hospitalaris en diversos serveis.

 

Recull el guardó Vanessa Jorge, Gerent del Departament

 

BONES PRÀCTIQUES

 
La Conselleria de Sanitat reconeix com a Bona Pràctica clínica en el Sistema Valencià de Salut el Protocol d'atenció multidisciplinar de pacients amb fractura de maluc implantat pel Servei de Traumatologia de l'Hospital Comarcal de Vinaròs, entre d'altres.
 
A l'acte, celebrat al Centre de Salut Pública de València, han acudit les professionals del centre Samantha Santana, Estefanía Beltrán i Susana Sospedra, per recollir el guardó.
 
El protocol consisteix en l'abordatge multidisciplinar dels casos de fractura de maluc de forma coordinada per part de tots els serveis implicats en el seu tractament. L'objectiu és proporcionar al pacient una atenció integral amb les millors garanties de qualitat coordinant tots els procediments hospitalaris.
 
D'aquesta forma, al protocol hi participen els serveis d'Urgències, Medicina Interna, Traumatologia, Anestesiologia, Rehabilitació, Hematologia, Infermeria i l'àrea quirúrgica.
 
 
 
 
31/05/2022

ATENCIÓ PRIMÀRIA SEGURA

Altaveu de megafonia

 Aquests són els punts per una atenció primària segura

No oblides que els equips assistencials de la província estan treballant per tindre cura de la teua salut.
 
Necessitem que col·labores amb cada professional per facilitar l'atenció sanitària.
 
 #sanitatsegura
 

MAPA DEPARTAMENT

DONANTERS

NOTÍCIES

« Ves enrere

Talleres SINEA

L'Hospital de Vinaròs organitza tallers per a recordar la importància de la declaració #SINEA en casos d'efectes adversos durant l'atenció com a eina de qualitat assistencial i seguretat del pacient